Attraksjoner

Polar Park

Skjermbilde 2014-05-12 kl. 21.58.40

Polar Park i Salangens nabokommune, Bardu, er verdens nordligste dyrepark. Mange kjenner dyreparken som Polar Zoo, som var parkens navn frem til 2013. I Polar Park kan du se blant annet bjørn, ulv, gaupe, jerv, fjellrev, mink, moskus og rein.

Besøk Polar Parks hjemmeside og kjøp billetter!

Salangsverket

PageLines- Salangsverket.png

Foto: Tobias Mikalsen

Salangsverket er vitnet om et jernmalmeventyr, og et vitne om Salangens gullalder. På starten av 1900-tallet ble det bygget store konstruksjoner og ansatt tusenvis av menn for å utvinne jernmalmen, men det tok ikke mange år før eventyret var over og det viste seg ikke å være lønnsomt. Salangsverket er åpent for publikum året rundt. Sør-Troms Museum tilbyr guidede turer. Les mer ved å trykke på linken nedenfor.

Besøk Sør-Troms Museums hjemmesider

Polarbadet

Polarbadet740x334

Polarbadet er et eksotisk aktivitetsanlegg tilpasset alle aldersgrupper. Du finner det på Rustahøgda i Målselv, midt i Troms fylke, kun en time i bil unna Garsnes. Dette er et ideelt sted for trim, lek og avslapping. Anlegget har åpent hele året. Ved Polarbadet finner du flotte uteområder, utendørs idrettsanlegg og Bardufosshallen.

Besøk Polarbadets hjemmesider

Lundbrygga Museum

{NL-GP-LG}lundbrygga 540 218 detalj

Midt i sentrum av Sjøvegan ligger den staselige Lundbrygga. Brygga ble oppført i mellomkrigstida på tuftene av en eldre brygge. Utstillingen ”Fjord=Ferd” forteller om kystkulturen i Astafjorden.

Besøk Sør-Troms Museums hjemmesider

Grottetur i Sagelvas grotter

5075247_2000369Foto: Vemund Mathiesen, Salangen-Nyheter.com

Gjennom flere titusener av år har Sagelva dannet flere grotter på sin vei mot havet. Det dreier seg om grottesystemer med lengder fra 5 og opp til 400 meter. Ved våre guidede grotteturer besøker vi to til tre av grottene. Hvor langt man kommer inn i grottene vil til enhver tid være avhengig av vannstanden. Elvelund Camping driver med guidede turer i grottene. Les mer på Sør-Troms Museums hjemmesider ved å trykke på knappen under.

Besøk Elvelund Campings hjemmesider